Nominering 2016

Projektet Lydspor - leg med lyd i bibelske fortællinger er blandt de tre nominerede til Undervisningsmiddelprisen 2016.

I projektet arbejder eleverne med musik, eksistens og bibelfortællinger. De får til opgave at lave en musikfortælling i et nyt IT-program.
Læs mere her

Projektet er beskrevet i fagbladet FOLKESKOLEN. Læs om det her:

Om projektet

Om nomineringen

Re:formation – teser, tro og tvivl

Re:formation – teser, tro og tvivl er et undervisningsprojekt om reformationen til 5. og 6. klassetrin, der udbydes af Landsnetværket af folkekirkelige skoletjenester i efteråret 2017. Anledningen er reformationsjubilæet – 500-året for Martin Luthers opslag af de berømte 95 teser, som satte reformationen i gang. Projektet er tværfagligt mellem kristendomskundskab, historie og dansk og tager udgangspunkt i forenklede fælles mål for disse fag.

Undervisningsoplægget er tilrettelagt i fem faser – fem faglige temaer, der introducerer både reformationens forudsætninger, indhold og konsekvenser for eleverne. Disse er: Verden i 1500-tallet, Martin Luther og Bibelen, Bogtrykkerkunsten, Reformationen i Danmark samt Fællessang.

Lærere, der tilmelder deres klasser, modtager:

• Tilbud om lærerkursus med skuespiller Jesper La Cour Andersen og ph.d., højskolelærer Christian Hjortkjær
  • En lærervejledning med undervisningsoplæg med faglig og pædagogisk vejledning
  • Re:minder – bog til eleverne med opgaver og fakta om reformationen
  • Adgang til hjemmeside med projektmateriale bl.a.:
  • 5 tegnefilm om projektets 5 temaer:
  • Rap af Per Vers med en nyfortolkning af Luthersalmer
  • Manus til fortællespil i en lokal kirke
  • (Plakater over de 5 temaer)

Projekttilmelding sker til de lokale folkekirkelige skoletjenester - Se kort og oversigt!

Der er udsendt lokale årsplaner med kontaktoplysninger og information omkring tilmelding direkte til pædagogisk læringscenter/ skolebiblioteket.
De få steder i landet, hvor skolen ikke har en lokal Folkekirkelig Skoletjeneste som samarbejder i Landsnetværket af Folkekirkelige Skoletjenester kan projektet tilgås til kostpris. Regionale kontakter er:
- Ålborgs Stift:
Søren Bo Svendsen: