Tro og tolerance

”Tro og tolerance” er et undervisningsprojekt til mellemtrinnet.

Projektet udbydes af Landsnetværket af Folkekirkelige Skoletjenester.
Projektet sætter fokus på forholdet mellem religion og kultur i et nutidigt og et historisk perspektiv med bibelens Paulus som gennemgående figur.

Projektet er lagt an som et tværfagligt samarbejde mellem fagene kristendomskundskab, dansk og historie. Projektet tager afsæt i det nyudviklede 3D computerspil ”A Man with a Mission” og herfra arbejder eleverne videre dels med Paulus og hans historiske tid via en scrapbog og dels med en fire workshops, der fører diskussionen om religion og kultur over i en nutidig sammenhæng.
Alt vedrørende projektet er tilgængeligt på IT-platformen: www.troogtolerance.dk

Projektet er inddelt i 4 konkrete faser:

1. fase
2 lektioner.
Eleverne spiller computerspillet ”A Man with a Mission”

2. fase
2 lektioner.
Eleverne arbejder med Paulus via Paulus-scrapbogen på IT platformen. Scrapbogen har 10 opslag, der hver berører et centralt Paulus-tema, som samtidig har relevans i dag i forhold til spørgsmålet om religion og eller kultur.

3. fase
(4-12 lektioner)
Eleverne arbejder med fire kreative workshops hvor de får indblik i spiseregler, sandhedsbegreber og menneskesyn i forskellige kulturer og religioner.

1.    Har Gud fuglefjer eller fiskeskæl?
2.    Hvor meget er du værd?
3.    Helstegt hund med flødeskum
4.    Må man tisse i klaveret?

4. fase
1 lektion.
Afslutning i lokal kirke

Målgruppe:               4. – 6. kl.
Fag:                           Kristendomskundskab, historie og dansk
Projektperiode:        August 2011 – Juni 2012