Den røde tråd - i Bibelen- på tværs gennem landet

Mandag den 7. oktober 2002 kom Dronning Margrethe forbi for at se det udstillede bibelske billedtæppe. Dronningen var blevet indbudt, både fordi hun har givet tilladelse til, at billedtæppet må udstilles i et af de kongelige repræsentationslokaler på Christiansborg, og fordi vi ved, at hun interesserer sig meget for kunst, kristendom og håndarbejde.

Projektet "Den røde tråd i Bibelen - på tværs" var et landsdækkende samarbejde i 2002 mellem de etablerede folkekirkelige skoletjenester og skole-kirke-samarbejder i relation til fortællefestivalen "Den gode historie".

Med udgangspunkt i et udvalg af kalkmalerier (af kunstneren Edvard Jensen) fra Ungdomsbyens Kirke på Statens Pædagogiske Forsøgscenter i Rødovre gendigtede 29 skoleklasser landet over det lange træk i Bibelen. Ud over at skrive hvert sit afsnit af historien producerede klasserne også et billedtæppe til illustration af deres afsnit.

Såvel tekster som billeder samledes til en stor billedtæppefortælling som i forlængelse af festivalen blev udstillet rundt om i landet - første gang uge 41-42 i 2002 på Christiansborg Slot ved indgangen til Bjørn Nørgaards gobeliner.